0

De Interieurtrends voor 2024

De trends op woongebied zien we continu veranderen. Dat maakt mijn werk ook zo afwisselend en leuk! Terwijl we 2023 achter ons laten, werpen we alvast nieuwsgierig een blik op wat 2024 allemaal voor ons in petto heeft. Van duurzaamheid tot technologie en van kleurpaletten tot meubelstijlen, hier zijn een aantal van de leuke en spannende trends die het interieur van komend jaar zullen bepalen.

  • Duurzaamheid blijft een belangrijke trend. We willen steeds meer rekening houden met het milieu en onze eigen impact op de aarde. Dit zie je terug in de keuze voor duurzame materialen, zoals hout, bamboe en gerecyclede materialen. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen van gerecyclede petflessen of meubels van gerecycled hout. Ook lokaal geproduceerde meubels en hergebruik van bestaande items worden steeds populairder. Het herstellen en aanpassen van oude meubels wordt zelfs hot! Laat je creativiteit de vrije loop en verminder óók nog eens de hoeveelheid afval. Ik zeg ‘win-win’ 😉
  • Minimalisme met een Twist! Minimalisme blijft populair. We willen een interieur dat rustgevend en overzichtelijk is. Dit betekent dat we vaak kiezen voor lichte kleuren, strakke lijnen en weinig accessoires. Maar in plaats van volledig minimalisme, zien we steeds meer ‘maximalisme’ in combinatie met minimalistische elementen. En dat is precies die twist! Gedurfde kleuren, opvallende kunstwerken, maar ook meubels en accessoires die onze persoonlijkheid weerspiegelen zien we terug in de interieurs voor 2024. Het draait allemaal om het vinden van de juiste balans tussen eenvoud en expressie.
  • Handgemaakte en Lokale Kunst zijn aanpalend aan het maximalisme. We vinden handgemaakte en lokale kunst steeds leuker. Mensen willen unieke, persoonlijke stukken in hun interieur. Het ondersteunen van lokale kunstenaars en ambachten draagt bij aan het creëren van een unieke en authentieke sfeer in huis.
  • Natuurlijke materialen en tinten en Biophilic Design zijn belangrijke trends voor 2024. We willen ons verbonden voelen met de natuur. Haal planten in huis en gebruik natuurlijke materialen zoals hout en steen en kleuren die geïnspireerd zijn op de natuur. Deze elementen creëren een kalme en verfrissende vibe in huis en zorgen toch voor een warme en huiselijke sfeer. Je interieur komt tot leven!
  • Curved lines is een trend waar we zeker nog niet klaar mee zijn. Ook deze zullen we nog veel gaan zien in 2024. Organische vormen, zoals gebogen meubels, spiegels en vloerkleden zorgen voor een speelse en spannende uitstraling. Durf jij het aan?
  • Integratie van technologie in het interieur blijft ook komend jaar erg belangrijk. Home automation en smart technologieën in je woning, maken het ervaren van een ruimte nóg prettiger. Denk hierbij aan slimme verlichting en thermostaten, elektrische gordijnen en jaloezieën, geautomatiseerde meubels en zelfs spraakgestuurde apparaten. Kortom; alles om het ons zoveel mogelijk naar de zin te maken. Hoe fijn is het dat je met slechts één enkele handeling de temperatuur, de verlichting, de muziek, de gordijnen en zelfs de geur in huis kan aanpassen naar jouw persoonlijke mood? Bij het design ervan draait het erom deze technologieën naadloos te integreren in ons interieur, zodat we ze wél ervaren, maar niet zien. er niet door worden afgeleid.
  • Flexibiliteit en Multifunctionaliteit van de ruimte zijn steeds belangrijker geworden met de opkomst van thuiswerken. Modulaire meubels, inklapbare tafels, en aanpasbare opbergoplossingen zullen in populariteit blijven groeien. Zo kan je een ruimte aanpassen naar je verschillende behoeftes, of dit nu werken, ontspannen of borrelen met vrienden is.

Interieurkleuren voor 2024

En natuurlijk niet te vergeten… wat gaat het kleurbeeld worden? In 2024 zullen we veel donkere kleuren zien. Diepe blues, rijke groentinten en donkere aardetinten zullen populair zijn voor muren, meubels en accessoires. Deze kleuren zorgen voor een gezellige en uitnodigende sfeer, vooral in combinatie met de juiste verlichting. Ook zullen we mauve en verschillende zandtinten blijven zien.

Kortom, 2024 belooft een opwindend jaar te worden voor interieurdesign, met een focus op duurzaamheid, technologie, natuurlijke elementen en flexibiliteit. Het is een jaar waarin we de balans vinden tussen minimalistische eenvoud en gedurfde expressie. Wat je persoonlijke stijl ook is, er zijn volop mogelijkheden om je huis in te richten op een manier die bij jou past. En dát blijft toch eigenlijk altijd het meest belangrijk! Ongeacht de trends…

Related Posts

Leave a Reply