Werkwijze
Wat je kan verwachten

Mijn werkwijze

Hieronder krijg je een indruk van de werkwijze én de mogelijkheden bij Studio Sōsu. Welke stappen we samen doorlopen is afhankelijk van het gekozen interieuradvies (online, brons, zilver, goud of plantina). Bij het Detail Advies zoomen we vaak in op één of enkele van deze stappen. Het Online Advies vindt ook echt online plaats; van de kennismaking tot en met de presentatie. Op de Tarieven pagina vind je een uitgebreid overzicht met wat je kan verwachten bij elk type advies.

Kennismaken!

We starten nagenoeg altijd eerst met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Deze vindt meestal plaats bij jou thuis (behalve bij het Online Advies). Tijdens dit gesprek bespreken we je interieurwensen en nemen we de ruimte door. Ook ga ik alvast op zoek naar je persoonlijke interieurstijl. We bespreken welke mogelijkheden er zijn en bepalen aan de hand van je wensen, welk interieuradvies het beste bij je past. Het is fijn als je er, ter voorbereiding op dit gesprek, alvast voor zorgt dat je eventuele plattegronden van de ruimte(s) beschikbaar hebt. Na afloop van het gesprek stuur ik je vrijblijvend een overzichtelijke offerte, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Na akkoord hierop, ga ik zo spoedig mogelijk voor je aan de slag.

Je persoonlijke interieurstijl bepalen

Welke sfeer wil je in huis? Van welke kleuren word je blij? Wil je rust of juist levendigheid in huis? Of misschien wel beiden? In deze stap analyseren we je stijl en bespreken we je wensen. Op basis hiervan creëer ik een moodboard. Dat is een duidelijk visueel plan waarin ik sfeer, kleur, materiaal en leuke nieuwe ideeën voor je nieuwe interieur samenbreng tot één geheel. Een fijn startpunt voor het creëren van jouw droominterieur.

De ruimte indelen

Het liefst wil je een ruimte optimaal benutten. Maar hoe doe je dat? Afhankelijk van het gekozen interieuradvies maak ik één of verschillende indelings voorstellen in 2D voor je. Op deze manier krijg je goed zicht op wat de mogelijkheden zijn. Hierbij probeer ik je te verrassen met leuke innovatieve ideeën, die je zelf nog niet bedacht had. Je zal nog versteld staan van wat er allemaal mogelijk is! 

Ontdekken welke kleuren en materialen bij jou én bij de ruimte passen

Kleur heeft enorm veel invloed op de sfeer, maar ook op het ervaren van een ruimte. Daarnaast heeft het invloed op jou als persoon. Door middel van het moodboard hebben we al een eerste globale indruk gekregen. In deze stap gaan we inzoomen op de daadwerkelijke kleuren en materialen van bijvoorbeeld de wanden, vloeren, raambekleding en meubels. Hierbij worden ook de ligging van de woning en de lichtinval meegenomen. Daarnaast is het belangrijk dat de kleuren goed op elkaar afgestemd zijn, zodat er eenheid ontstaat in het interieur. De presentatie van de kleuren en materialen wordt zoveel mogelijk gedaan door middel van (kleur)stalen, waardoor je ze, in veel gevallen, ook echt in de ruimte kan zien en vast kunt houden.

Het toepassen van verlichting

Naast kleur, is ook verlichting zeer bepalend voor de sfeer in een woning. Maar naast dat verlichting voor sfeer zorgt, moet het vaak ook gewoon functioneel zijn. In deze fase maak ik een plan waarbij ik met beiden rekening houd. Ik zorg voor de juiste verlichting op de juiste plek, denk hierbij bijvoorbeeld aan spots, wandlampen, hanglampen en vloerlampen, maar ook bijvoorbeeld aan schilderij spots. Je krijgt daarnaast een overzicht van de armaturen die het beste passen bij jouw interieurstijl, inclusief specificaties, prijzen en inkoopadressen.

Deze optie is afhankelijk van het gekozen interieuradvies.

Het vinden van de best passende meubels en leukste accessoires

Binnen het door jou opgegeven budget ga ik op zoek naar de beste en leukste meubels en accessoires. Er vinden bezoeken aan leveranciers plaats, wanneer nodig, ook samen met jou als klant. Dit resulteert uiteindelijk in een meubel- en accessoire overzicht met alle specificaties, prijzen en inkoopadressen. Desgewenst kan ik je ook helpen met het bestellen en de levering van deze meubels en accessoires. 

Deze optie is afhankelijk van het gekozen interieuradvies.

Maatwerk meubels

Maatwerk meubels zorgen ervoor dat een ruimte optimaal benut wordt. Ook zorgen ze dat een interieur echt een eigen gezicht krijgt. Ik breng de leukste ideeën en mooiste materialen bij elkaar en samen met onze vaste meubelmakers zorg ik ervoor dat het ontwerp- en fabricageproces zo goed mogelijk verloopt.

Deze optie is afhankelijk van het gekozen interieuradvies.

Je ontwerp komt tot leven!

Mocht je voor deze optie kiezen, werk ik je ontwerp uit in fotorealistische visuals en desgewenst in een animatie. Op deze manier loop je dus eigenlijk al door je nieuwe interieur, voordat er überhaupt ook maar iets gerealiseerd is. Zo kan je heel realistisch de uitwerking van alle tussenstappen en keuzes zien en ga je met een gerust hart de realisatiefase in. 

Deze optie is afhankelijk van het gekozen interieuradvies.

Oplevering van je ontwerp

Yes! Het is zover! Alle stappen van het proces hebben we doorlopen. Tussentijds zijn er natuurlijk veel contactmomenten geweest, waardoor we eerder al hebben kunnen evalueren of we op de goede weg zitten. Door deze werkwijze heb ik een goed beeld gekregen van wat je wel en niet wil in je nieuwe interieur. Je ontwerp is nu definitief. Je ontvangt van mij zowel een geprint, als een digitaal plan, waarin alles duidelijk uitgelegd staat. Bij het Online Advies betreft dit enkel een digitaal plan. Desgewenst kan ik je verder begeleiden binnen mijn netwerk van sterke interieur professionals, waaronder meubelmakers, timmermannen, schilders, stukadoors, keukenleveranciers en elektriciëns. Nog eventjes en jij kunt met vrienden, familie en/of gezin heerlijk gaan genieten van jouw droominterieur!